Deneme

20 Nisan 2011 Çarşamba

Doğuma Yaklaşırken

Doğumumun yaklaşmasıyla birlikte 'normal doğum yapabilecek miyim?' sorusuna daha bir odaklanır oldum. Yaklaşık bir aylık bir süre kaldı kızımla kavuşmamıza. Hem o hem de ben en sağlıklı şekliyle yaşamak istiyoruz bu süreci. Onun adına ben öyle düşünüyorum en azından :)
İlk doğumum hiç istemediğim halde sezeryanla sonuçlanmıştı. Bu doğum için aynı şeyler olmayacak inşallah. Deneyimler ve tedbirler sayesinde normal olacak umarım herşey.
Benim gibi ilk doğumunu sezeryanla yapmış ama sonrasında yine de normal doğum yapmak isteyen hanımlar, sezeryana mecbur değilsiniz. Herşeyden önce bunu bilip vücudunuza inanıp, sonuna kadar gitmeniz gerektiğini bimeniz gerekiyor. Yahoo'da bu konuda oluşturulmuş güzel bir grup var. İhtiyacı olanlara her türlü bilgi ve destek buradan sağlanabilir.

Adresi:   http://health.groups.yahoo.com/group/ssvd/

Her zaman normal doğumdan yana olmama rağmen şartlar her zaman bizden yana olmuyor maalesef. Çeşitli nedenlerle gerçekleşen mecburi sezeryanlar tabi ki gerekli ve iyi ki var ama doğum normal bir süreç ve bırakalım öyle kalsın. Tıbbi açıdan risk oluşturmadığı sürece bu olayı en güzel haliyle doğal seyrinde yaşayalım inşallah.

13 Nisan 2011 Çarşamba

İrmik Tatlısı

Hafif ve lezzetli bir tatlı yemek istiyorsanız; sütlü tatlı da severim diyorsanız bu tarif tam size göre.

Malzemeler:
1 kg süt
8 kaşık şeker
9 kaşık irmik
1 paket kakaolu bisküvi
vanilya

Yapılışı:
Bisküvi dışında tüm malzeme bir tencereye boşaltılır. Kaynayana kadar pişirilir. Kaynayan muhallebi koyu kıvamlı bir hal alır. Muhallebinin yarısı bir borcama yada kek kalıbına dökülür. Sütle ıslatılan kakaolu bisküviler bir sıra dizilir. Daha yoğun bisküvi istersenız iki sıra da dizebilirsiniz. Kalan muhallebi bisküvilerin üzerine dökülür. Soğuması için en az iki saat buzdolabında dinlendirilir. Servis etmeden önce ezilmiş ceviz, fındık ya da reçelle süslenebilir. Ben çilek reçeliyle süsledim. Afiyet olsun.

10 Nisan 2011 Pazar

Lahmacun

Bu akşam annemlerle birlikte lahmacun yedik. Ev yapımı. Gayet sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli. Bu ikinci kez yapışım. İlk yaptığımda yapımı da yemesi de öyle hızlı olmuştu ki ancak ikincisine nasip oldu fotoğraflayıp tariflemek.



Malzemeler:

Hamuru için,
3 su bardağı un
1 su bardağı su
yarım paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi
Yarım kg kıyma
3 adet orta boy soğan
2 diş sarmısak
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı sumak

Yapılışı:
Tüm malzeme karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Bir saat kadar dinlendirilir. Ben ekmek yapma makinasının hamur ayarını kullanıyorum. Süre sonunda hamurdan minik parçalar kopararak pazılar hazırlanır. Ben 12 parça elde ettim. Bir tepsiye iki adet sığacak şekilde elde ya da merdaneyle pazılar açılır. İç harcı yayılarak fırına verilir. 15-2o dakika 200 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.