Az önce tariflerimin arasında kızılcık reçelini görmeyince çok şaşırdım. Yayınlamış olduğumu düşünüyordum. Bu fotoğraftaki reçel yapılıp yendi de bitti bile :) Yenisi için bir sonraki yazı bekiyoruz erişebilirsek inşallah. Buyrun tarife;
Malzemeler:
1kilo kızılcık
1 kilo şeker
yarım çay bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı:
Kızılcıklar yarım bardak suyla 5 10 dakika kaynatılır. Şeker ilave edilir. Kaynamaya başlayınca ocak kısılır. 15 dakika kaynatılıp limon suyu eklenir. 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Hepsi bu kadar. Tenceresinde soguduktan sonra kanavoza alınır. Afiyet olsun
reçel olarak hiç yemedim ama kompostu olarak çok tükettiğim bişidir
YanıtlaSildifrizimi yazın doldurdum şimdi keyifle tüketiyorum :)
ama reçelinide denicem tarifini aldım
tşkler
Bence mutlaka denemelisin. Kızılcık meyvesinin kendinden jelleşme gibi bir özelliği var. O nedenle çok güzel bir kıvamı oluyor. Tatlı ve pasta süslemelerinde çok işe yarıyor. Özellikle cheesekeke çok yakışıyor. Umarım denersin ve memnun kalırsın. Şimdiden afiyet olsun.
YanıtlaSil