Deneme

12 Ekim 2012 Cuma

Kızılcık Reçeli

Az önce tariflerimin arasında kızılcık reçelini görmeyince çok şaşırdım. Yayınlamış olduğumu düşünüyordum. Bu fotoğraftaki reçel yapılıp yendi de bitti bile :) Yenisi için bir sonraki yazı bekiyoruz erişebilirsek inşallah. Buyrun tarife;

Malzemeler:
1kilo kızılcık
1 kilo şeker
yarım çay bardağı su
yarım limon suyu

Yapılışı:
Kızılcıklar yarım bardak suyla 5 10 dakika kaynatılır. Şeker ilave edilir. Kaynamaya başlayınca ocak kısılır. 15 dakika kaynatılıp limon suyu eklenir. 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Hepsi bu kadar. Tenceresinde soguduktan sonra kanavoza alınır. Afiyet olsun

2 yorum:

  1. reçel olarak hiç yemedim ama kompostu olarak çok tükettiğim bişidir
    difrizimi yazın doldurdum şimdi keyifle tüketiyorum :)
    ama reçelinide denicem tarifini aldım
    tşkler

    YanıtlaSil
  2. Bence mutlaka denemelisin. Kızılcık meyvesinin kendinden jelleşme gibi bir özelliği var. O nedenle çok güzel bir kıvamı oluyor. Tatlı ve pasta süslemelerinde çok işe yarıyor. Özellikle cheesekeke çok yakışıyor. Umarım denersin ve memnun kalırsın. Şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil