Deneme

7 Kasım 2009 Cumartesi

Kremalı Sebze Çorbası

Bebek sahibi olanlar bilirler. Her bebek kendi gündemiyle doğar ve büyüyünceye kadar bu durum böyledir :) Her zaman kolaycacık yapıverdiğiniz işler bile bebeğe özgü olduğu zaman ayrı bir önem taşımaya başlar. En azından benim çevremdeki anneler böyle. Her süreç ayrı bir keyif taşısa da ayrı bir zorluğu da taşır aynı zamanda.
Bebeklerin yemek düzenini takip etmek; onların yeni alışma evrelerinde neleri yiyebileceği, nelerden uzak durması gerektiği gibi konular fazladan zaman ayrılması gereken konular içinde. Pratik de olmak gerekli. Bu, benim hayatımda henuz tam olarak oturtamadığım kabiliyetler arasında ama sanırım yavaş yavaş alışıyorum.
Oğlum yemek yeme alışkanlığını hala tam oturtmuş değil. Yeni tadlara alışması biraz zaman alıyor. .Bu dönemde dişleri de henüz parçalayabilecek düzeyde olmadığı için çeşit çeşit çorbalar yapıyorum oğluma. Çok basit bir çorba taifi bu.
Malzemeler:
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet yeşil biber
1 adet kabak
1 adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
2 lt. su
200 ml krema
tuz

Yapılışı:
Tüm sebzeler birkaç parçaya küçültülerek su dolu tencereye konur. Kaynamaya başlayınca altı kısık olarak 5 dakika kadar kaynatılır. Sebzeler yumuşadıktan sonra blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir. Başka bir tencerede zeytinyağı ile un kavrulur. Üzerine sebze karışımı eklenir. Kıvamına göre su ilave edilebilir. Tuzu ilave edilir.Ocaktan indirmeden önce kreması ilave edilerek karıştırılır. Çorbamız hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder