Deneme

2 Aralık 2010 Perşembe

Sebzeli Karnabahar

Hazır karnabahar mevsimindeyken, bu da farklı bir tarif. Değişiklik sevenlere. En azından bizim gibi sebzeli denememiş olanlar için.
















Malzemeler:
1 adet karnabahar
1 adet kuru soğan
2 adet patates
2 adet havuç
3 diş sarmısak
1 çay bardağı süt
100 ml krema
1 adet yumurta
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 avuç taze nane ya da 1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı:
Karnabahar 20 dakika kadar suda haşlanır.
Kurusoğan, patates ve havuç rendenin iri kısmıyla rendelenir ya da elde ince olacak şekilde doğranır. Sarmısaklar ince ince doğranır.
Süt, krema, yumurta, tuz, karabiber, nane karıştırışılır.
Çiçek çiçek ayrılmış karnabaharlar bu karışımın içine dökülür.
Zeytinyağ tepsiye dökülür. Üzerine rendelenen sebzeler eklenir. Çok az tuz serpiştirilir. Soslanmış karnabaharlar sosuyla birlikte tepsiye, sebzelerin üzerine yayılır. 200 derece fırında 30 40 kadar üzeri kızarıncaya dek pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder