Yazın severek tükettiğimiz bir sebze kabak. Pişmişi de leziz çiğ hali de. Dolmasından sonra mücverini deneme fırsatım oldu son olarak. İyi de oldu doğrusu. Biz beğenerek yedik. Dilerseniz buyrun tarife:
1 kg kabak
2 yumurta
7-8 dal yeşil soğan
Yarım demet dereotu
200 g. beyaz peynir
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Kabaklar rendelenir. Dereotu ve yeşil soğan incecik doğranır. Tüm malzemeler bir kasede karıştırılır. Yağlanan tepsiye dökülerek üzeri kızarana kadar 200 derece fırında pişirilir.
- Üzerine sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ ilave edebilirsiniz.
- İçerisine maydanoz ve taze nane ekleyince de gayet lezzetli oluyor. damak tadınıza uygunsa ekkleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder