Deneme

1 Temmuz 2011 Cuma

Kabak Mücveri

Yazın severek tükettiğimiz bir sebze kabak. Pişmişi de leziz çiğ hali de. Dolmasından sonra mücverini deneme fırsatım oldu son olarak. İyi de oldu doğrusu. Biz beğenerek yedik. Dilerseniz buyrun tarife:

Malzemeler:

1 kg kabak

2 yumurta

7-8 dal yeşil soğan

Yarım demet dereotu

200 g. beyaz peynir

1 su bardağı un

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Kabaklar rendelenir. Dereotu ve yeşil soğan incecik doğranır. Tüm malzemeler bir kasede karıştırılır. Yağlanan tepsiye dökülerek üzeri kızarana kadar 200 derece fırında pişirilir.

- Üzerine sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ ilave edebilirsiniz.

- İçerisine maydanoz ve taze nane ekleyince de gayet lezzetli oluyor. damak tadınıza uygunsa ekkleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder