İlk bebekle birlikte başladı hayatımızda doğala yöneliş. İki tane meleğe annelik yapmaya başladığımdan beri de daha bir dikkat eder oldum besinlere. Elimden geldiğince herşeyi kendim yapmak istiyorum. İçinde ne var, ne kadar sağlıklı, ne kadar temiz sorularıyla kafam meşgul olmasın. İçim daha bir rahat olsun.
Bahardan yaza geçtiğimiz şu günlerde çilek reçeli yapayım dedim hayatımda ilk kez. Bu güne kadar annemden ve evlendiğimden beri de kayınvalidemden gelen reçeller artık tarih olacak. Bugün yaptığım reçel gayet lezzetli oldu. Bunda çileklerin hafif ekşi olmalarının payı büyük. Gelelim tarifimize:
1 kg çilek
1 kg şeker
Yapılışı:
Ayıklanmış çilekler reçel yapılacak tencereye bir sıra çilek bir sıra şeker olacak şekilde konulur. Bir gece bekletilir. Ertesi gün sulanan çilekler ocağa alınır. Tencere kaynamaya başlayınca çilek taneleri alınarak sadece suyu kaynatılmaya devam edilir. Kısık ateşte 15-20 dakika kaynatılan reçelin tabak testi ile istenilen kıvama gelip gelmediği kontrol edilir. İstenen kıvama geldikten sonra çilekler ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
Tabak Testi: 1 damla reçel çay tabağına alınır. Soğuduktan sonra reçel tabaktan akmıyorsa kıvamı olmuş demektir.
- Narin meyvelerden reçel yaparken meyvelerin tadını fazla kaybetmemek için taneleri sonradan ilave etmek gerçekten fark oluşturuyor. Çilek, böğürtlen, frambuaz bunların başlıcaları.
-Ben hemen her reçelimde taneleri daha diri olsun diye süzüp sonra ilave ederek pişiriyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder