Deneme

2 Ağustos 2011 Salı

Tava Böreği


Geçenlerde bir televizyon programında görmüş olduğum tavada börek yapma fikri aklıma takılı duruyordu. Yapmış olduğum tepsi böreğinden yufkalar artınca tavada börek yapmayı deneyeyim dedim. Yaklaşık 3 adet yufkayla yaptığım ve 28 cm lik tavada pişirdiğim börek 3 kişilik akşam yemeğimizde bize fazlasıyla yetti. Pratik olması, az malzemeyle yapılabilirliği, sıcak servis imkanı gibi nedenlerle zaman zaman tercih ettiğim bir börek oldu. İçine bolca malzeme doldurabilme imkanı da cabası. Buyurun tarife;

Malzemeler :
3 adet yufka
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Beyaz peynir. maydanoz

Yapılışı:
Tavanın dibi yağlanır. Tavayı kaplayacak büyüklükte yufka serilir. Süt yağ karışımı yufkaya sürülür. 3 4 kat olacak şekilde yufkanın yarısı her kata karışım sürülerek tavaya serilir. İç malzemesi ilave edilir. Kalan yufka da aynı şekilde bitene kadar tepsiye serilir. Hafif ateşte pişirilmeye bırakılır. Bir yüzü piştikten sonra büyük bir kapak yardımıyla ters çevirilerek her iki yüzü de kızana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder