Deneme

2 Eylül 2011 Cuma

Bademli Pilav

Geçenlerde eşim çiğ badem almış. Sıcak suda bekleterek kabuklarını ayıklamış. Ben de ne yapsam dedim bu bademlerle. Bir yandan da kullanmaya kıyamayarak. Çünkü soyma kısmı gerçekten sıkıcı ve zaman alıcı bir süreç. Bir kısmını pilavla değerlendirmek üzere ayırıp kalanı buzluğa attım. Daha orijinal tariflerde denemek üzere. Bu da benim bademli pilavım. Güzel bir lezzet oldu. Biz beğendik umarım siz de beğenirsiniz. Buyrun tarife;
Malzemeler :
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 çay bardağı badem
Tuz
Tereyağ

Yapılışı:
Boş bir tencerede bademler kısık ateşte bir süre kavrulur. Tereyağ ya da tercihe göre sıvıyağ ilave edilir. Önceden ıslanmış pirinçler tencereye alınarak saydamlaşana kadar kavrulur. Kaynamış su ve tuz ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Üzeri göz göz olduğunda pilavımız hazır demektir. Ocaktan alınarak demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder