Deneme

13 Nisan 2011 Çarşamba

İrmik Tatlısı

Hafif ve lezzetli bir tatlı yemek istiyorsanız; sütlü tatlı da severim diyorsanız bu tarif tam size göre.

Malzemeler:
1 kg süt
8 kaşık şeker
9 kaşık irmik
1 paket kakaolu bisküvi
vanilya

Yapılışı:
Bisküvi dışında tüm malzeme bir tencereye boşaltılır. Kaynayana kadar pişirilir. Kaynayan muhallebi koyu kıvamlı bir hal alır. Muhallebinin yarısı bir borcama yada kek kalıbına dökülür. Sütle ıslatılan kakaolu bisküviler bir sıra dizilir. Daha yoğun bisküvi istersenız iki sıra da dizebilirsiniz. Kalan muhallebi bisküvilerin üzerine dökülür. Soğuması için en az iki saat buzdolabında dinlendirilir. Servis etmeden önce ezilmiş ceviz, fındık ya da reçelle süslenebilir. Ben çilek reçeliyle süsledim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder