Deneme

10 Nisan 2011 Pazar

Lahmacun

Bu akşam annemlerle birlikte lahmacun yedik. Ev yapımı. Gayet sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli. Bu ikinci kez yapışım. İlk yaptığımda yapımı da yemesi de öyle hızlı olmuştu ki ancak ikincisine nasip oldu fotoğraflayıp tariflemek.



Malzemeler:

Hamuru için,
3 su bardağı un
1 su bardağı su
yarım paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi
Yarım kg kıyma
3 adet orta boy soğan
2 diş sarmısak
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı sumak

Yapılışı:
Tüm malzeme karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Bir saat kadar dinlendirilir. Ben ekmek yapma makinasının hamur ayarını kullanıyorum. Süre sonunda hamurdan minik parçalar kopararak pazılar hazırlanır. Ben 12 parça elde ettim. Bir tepsiye iki adet sığacak şekilde elde ya da merdaneyle pazılar açılır. İç harcı yayılarak fırına verilir. 15-2o dakika 200 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder