Deneme

25 Ocak 2013 Cuma

Dereotlu Peynirli Poğaça

Eskiden beri karbonatli tarifleri sevmisimdir. Bu tarif ise artik en sevdiklerimden biri. Uzun zamandır dereotlu pogaca yapmak niyetinde idim. Geçenlerde kuzenimde yediğim pogacalardan sonra zamanı geldi diyerek girdim mutfağa. Guzel bir tuzlu ikram oldu. Buyrun tarife;



Malzemeler :

1 yumurta (sarısı üzerine)
1 çay bardagı yoğurt
1 çay bardağı yağ
100 g tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kasığı karbonat
1 su bardağı beyaz peynir
1 demet dereotu
Aldığı kadar un (yaklaşık 6 bardak)




Yapılışı :
Dereotu doğranir. Peynir ezilir.  Un ve karbonat dışındaki malzemeler bir kapta karıştırılır. Un ve karbonat eklenerek ele yapılamayan yumuşak bir hamur celde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Tepsiye dizilir. Üzerineyumusrag sarısı sürülür. Arzuya göre susam çörek otu serpilir. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder