Deneme

27 Ocak 2013 Pazar

Tam Buğday Ekmeği

Ekmek yapma makinesi evimize gireli 5 seneye yakın bir zaman geçti. Ara sıra yaptığım hamur hazırlama işlerini saymazsak pek de kullanamadım ekmek makinesini. Bunun en önemli sebebi eşimin ekmek makinesi merakı ve çeşitli ekmek denemeleri. Ondan fırsat kalmadı da diyebilirim bir nevi. 
Eşim bu aralar işlerinin yoğunluğu nedeniyle ekmek yapmaya pek vakit bulamıyor.Ben de iş başa düştü diyerek kolları sıvadım. En temel haliyle bir ekmek yaptım. Sindirimi kolay, doyurucu ve lezzetli bir ekmek oldu bu.  Lafı çok da uzatmadan buyrun tarife;

Malzemeler:
3 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı:
Tüm malzemeler önce sıvı sonra katılar olacak şekilde ekmek yapma makinesinin haznesine dökülür. Uygun program seçilerek pişirilir. Bu kadar basit :)
Fırında pişirecekseniz yine aynı şekilde tüm malzemeyi karıştırıp yağlanmış tepsiye ya da fırın kabına dökerek 170 derece fırında pişirilir.

-Ekmek makinesinde ilk karıştırma kısmında su yetersiz gelebilir. O zaman tüm malzeme toparlanmamış olur. Karışma işlemi bitmeden kontrol ederek bir kaç kaşık kadar su ilave edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder