Deneme

31 Ocak 2013 Perşembe

Mısır Ekmeği

Günlerdir canım mısır ekmeği istiyor. Anne tarafından lazlık var ondan mıdır bilmem mısır ekmeğini severek tüketiriz. Bununla birlikte annemin evde mısır ekmeği pişirdiğini hiç hatırlamam. Her zaman teyze ya da yengeden, yapan birilerinden ulaşan mısır ekmekleriyle bu günlere geldik. Sıra kendi tarifimizi oluşturmakta. En yakın uzmanlardan biri olan yengemden de ölçülü tarif alamayınca iş başa düştü deyip biraz araştırıp girdim mutfağa. Güzel bir lezzet oldu. Çöreğimsi tadıyla çocuklar da sevdi biz de.
Bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla mısır ekmeğini elinin dayandığı kadar sıcak suyla yoğurmak gerekiyor. İçeriği de benim vereceğimden farklı. Bu biraz daha hafif bir mısır ekmeği. Daha yumuşak dokulu. Aslında olduğu kadar kuru değil. Bazı balıkçılarda yediğimiz ekmeklere yakın bir lezzet oldu.
Her ne kadar orijinal mısır ekmeği tarifi böyle olmasa da bunu da denemenizi tavsiye ederek tarifime geçeyim;
Mısır ekmeği ve test kitabım :)

2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı tam buğday unu
2 su  bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
100 g. beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
Kabartma tozu

Yapılışı:
Tüm malzeme karıştırılır. Yoğun bir kek kıvamında olmalıdır. Katı olmuşsa çok az süt  ilave edilebilir. Yağlanmış tepsiye dökülerek    180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder