Deneme

26 Şubat 2013 Salı

Ev Yapımı Makarna

Bu tarif iki senedir yayınlanmayı bekliyordu. Bekleme nedenimiz çektiğim yegane fotoğrafı bulamamış olmamdı. Artık tarifi silmeyi düşünürken bilgisayarımın içindeki resim dosyalarının birinden karşıma çıktı kendisi. Ben de hazırdaki tarifi yayınlayayım dedim. 
Hemen her evde olduğu gibi makarna türü şeyler bizim evimizde de hayli seviliyor. Pek çok farklı malzemeyle denediğimiz makarna çeşitlerini en sonunda evde denemeye karar verdik. Annemle birlikte erişte yaparken aklıma bu hamurdan tagliatelle tarzı makarna yapamaz mıyız diye geldi. Yaklaşık iki pakete karşılık gelecek kadar deneme amaçlı yaptığımız makarna tek kelimeyle harika oldu. Tereyağlı olarak pişirip taze olarak tükettik. Bir sonraki denemede tam buğday unundan yapmayı düşünüyorum. Ortoreksik bir eşe sahip olunca ister istemez tam buğday ununa doğru kaydı mutfaktaki un alışkanlığımız. Bakalım o nasıl olacak? Buyurun tarife;

Malzemeler:
3 Yumurta
2 bardak Un 
 1 bardak Su (yaklaşık)   
1 tatlı kaşığı Tuz 

Yapılışı:
Bir kaseye un koyulur. Ortası açılır. Tuz ve yumurta eklenir. Su azar azar ilave edilerek sert bir hamur yoğurulur. 3 adet beze olacak şekilde hamuru beze yapıp 15-20 dakika kadar dinlendirilir. Çok ince olmayacak şekilde açılan yufkalar temiz bir örtü üzerine üst üste gelmeyecek şekilde serilerek bir süre kurutulur. Ardından kesme aşamasına geçilir. İstenilen şekilde kesilerek temiz bir örtü üzerinde kurumaya bırakılır. 


-Biz şekil verirken bu makineyi kullandık. Makinenin kesme haznesine sığacak büyüklükte hamurlar keserek uzunlamasına hazneye koyup alttan çıkan hamuru olduğu gibi kuruttuk. Oldukça pratik her eve lazım makinelerden. Normal erişteyi de bu makinede kesiyoruz. Çorbalık dediğimiz hamuru da. Bir ara da spagetti yapacağım inşallah onu da yapabilirsem yayınlarım.                                       
   -Bu hamurdan makarnanızı istediğiniz zaman taze yapıp tüketebilirsiniz. Çok miktarda yapıp kurutarak ya da yine biraz kurutup dondurucuya da koyabilirsiniz. Ben dondurucu kısmını denemedim. İçerisinde yumurta olduğu için çok iyi kurutmak ve serin yerde saklamak önemli. Aksi takdirde çok çabuk bozulabiliyor. Biz az miktarda yaptığımız için saklaması problem olmadı. En güzeli azar azar yapıp tazesiyle tüketmek olsa gerek. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder