Deneme

15 Mart 2013 Cuma

Zencefilli Kurabiye

Zencefilli kurabiye ile tanışmamız Anna'nın kurabiyeleriyle başladı. Farklı lezzetlere olan merakımız neticesinde aldığımız bu kurabiyeleri çok sevdik. Bizim yemek felsefemizin en önemli kuralı: 'Evde yapılan gibisi yok'.O nedenle bir süre sonra denemelere başladım.
 Birkaç denemeden sonra lezzet olarak oldukça  yakın kurabiyeler elde ettim. Nefis tereyağlı, zencefilli, tarçınlı, tam buğday unlu kurabiyelerim oldu. Sizin de olsun istiyorsanız buyrun tarife;

Malzemeler:
150 g. tereyağ
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Yapılışı:
Tereyağ ve şeker mutfak robotunun büyük haznesinde karıştırılır. Ardından un dışındaki tüm malzeme eklenerek karıştırılır. Un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yarım saat buzdolabında dinlendirilir.Süre sonunda  merdane ile incecik açılan hamur kalıp yardımıyla şekillendirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Bana göre bu kurabiyenin en makbulu ince olanıdır. Ne kadar ince o kadar gevrek kurabiyeler demek :)

1 yorum: