Deneme

30 Ekim 2010 Cumartesi

Cheesecake



Malzemeler:

Tabanı için:
1,5 su bardağı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
125 g. tereyağ

Üst harcı için:
400 g. labne peyniri
1 çay bardağı krema
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya

Süslemesi için:
1 su bardağı iri ezilmiş fındık
3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
Taban hamurunu hazırlamakla işe başlıyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Hafif sert bir hamur elde ediyoruz. Kelepçeli bir kalıbın altına yağlı kağıt serip hamurumuzu bu kalıba döküyoruz. Eşit yükseklikte olacak şekilde elimizle düzeltip buzluğa koyuyoruz. Biz krokanı ve harcı hazırlayana kadar yaklaşık 30 dakika orada kalacak.
Harcın malzemelerini de listede yazan sıraya göre adım adım ekleyip karıştırarak harcımızı da hazırlıyoruz.
Krokan icin teflon tavaya şekerimizi ilave ediyoruz. 3-4 dakika içerisinde şekerimizi sıvı hale geçip karamelize oluyor. Hemen altını söndürüp içine fındıklarımızı ilave ediyoruz. Şöyle bir karıştırıp yağlı kağıt üzerine döküyoruz. Burada donmaya bırakıyoruz.
Taban hamurumuzu buzkuktan çıkarıp üzerine harcımızı ilave ediyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişiriyoruz. Üzeri hafif renk değiştirip sarardığında fırından alıyoruz. Soğuduktan sonra üzerine ben kestane püresi sürdüm. Buna benzer şekilde sütle seyreltilmiş bal, ya da farklı reçeller de kullanabilirsiniz. Donmuş olan krokanımızı da elimizle kırarak pastamızı süslüyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder