Malzemeler:
1 su bardağı maş fasulyesi

7-8 adet közlenmiş kırmızı biber
5-6 sap yeşil soğan
1 çay bardağı tane mısır
8-10 adet kornişon turşu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Yapılışı:
Maş fasulyeleri bir gece önceden ılık suya ıslayın. Ertesi gün kaynar suda 10 dakika haşlayın. İlk haşlama suyunu dökün ve kaynar suda 5 -10 dakika arası arada kontrol ederek haşlayın. Fasulyelerin cinsine göre haşlama süresi değişebiliyor. İşin en zor kısmı bitti. Bundan sonra geriye listedeki tüm malzemeleri doğrayıp salatayı karıştırmak kalıyor. Bu kadar basit. Salatada damak tadına göre değişiklikler yapmanız da mümkün. Maydanoz, dereotu, mor lahana gibi çeşitlemelerle salatanıza değişik tatlar da katabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder