Deneme

30 Ekim 2010 Cumartesi

Kereviz Salatası

Kereviz annemin mutfağında pek yer almayan bir sebze. Bu nedenle çok da severek yediğim söylenemez. Sebze yemeklerinin içinde şifa niyetine deyip yiyorum sadece.Ama artık bu salatayla birlikte kereviz yemek de yedirmek de çok çok kolaylaştı benim için. Yapımı kolay bir salata yine. O kadar ki haşlamak yok, kaynatmak yok, beklemek yok.

Malzemeler:
1 kg yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
2 adet orta boy kereviz
2 adet havuç
1 limon suyu
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz






Yapılışı:
Yoğurdun hepsini geniş bir kaseye boşaltıyoruz. Üzerine mayonezimizi ilave ediyoruz. Dereotunu ince kıydıktan sonra bir avuç kadarını süsleme için ayırıp kalanı yoğurdun içine ekliyoruz. Tuzumuzu da ilave ediyoruz. Kerevizlerin dış kabuklarını soyduktan sonra limon suyuyla ovuyoruz. Aksi takdirde kereviz çok çabuk kararan bir sebze. Kararmayı önlemek için her bir kerevizi soyup limonla ovup ardından rendeleme yaparsanız kararmaya maruz kalmadan lezzetli bir salatanız olur. Rende olarak ister el rendesi kullanın ister robotun rende aparatını. Lezzet değişmiyor. 5 dakikada kerevizleri robottan çekmek mümkün. Robotun haznesinden aldığımız kerevizleri bekletmeden hazırladığımız yoğurda ilave ediyoruz. Kerevizden sonra havucu da rendeleyip salatamızı karışırıyoruz. Ben ceviz ve dereotuyla süsledim. Zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder