Pazarda gördüğüm ıspanaklar öyle tazeydi ki almadan edemedim. Uzun zamandır da börek yapmıyordum. Ispanakların bahanesiyle börek de yapmış oldum.
Malzemeler:
1 kg ıspanak
3 adet orta boy soğan
1 kg yufka
Tuz, karabiber
1 yumurta
1 bardak süt (ya da yoğurt)
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Yemeklik doğranan soğanlar yarım çay bardağı zeytinyağıyla kavrulur. 2 cm kalınlığında doğranan ıspanak kavrulan soğanların üzerine ilave edilir. Tuz, biber eklenir. Ispanaklar suyunu salıp geri çektikten sonra ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
Bir kasede yumurta, süt ve 1 çay bardağı zeytinyağ karıştırılır.
Yufkanın biri düz bir zeminde yayılır. Kasedeki karışımla yufka ıslatılır. Ispanaklı harçtan yufkanın her yerine eşit miktarda harç yayılır. Yufkanın bir köşesinden başlanarak sonuna kadar yuvarlanır. Ardından tepsinin ortasından başlanarak hazırlanan rulo kendi etrafında döndürülür. Tepsi dolduktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörek otu arzuya göre serpilir. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder