7 Kasım 2010 Pazar
Sütlaç
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1 lt su
2 lt süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
Vanilya
Yapılışı:
Pirinçleri suyla birlikte ocağa koyun. Pirinçler iyice yumuşayana kadar haşlayın. Gerekirse bir miktar daha su ilave edebilirsiniz. Pirinçler yumuşayıp suyunu çektikten sonra sütü ve şekeri ilave edin.
Pirinç ununu bir miktar soguk sütle karıştırıp yavaş yavaş ve karıştırarak sütlaca ekleyin. 10 dakika kadar daha kısık ateşte piştikten sonra vanilya ekleyip ocaktan alın. Kaselere servis edin. Bu ölçülerle orta boy kaselere 6-8 adet sütlaç elde ediliyor. Dilerseniz üzerine tarçın ekebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder