Deneme

24 Kasım 2010 Çarşamba

Fırında Brokoli

Brokoli ister salatada ister yemeklerde severek yediğimiz bir sebze. Son olarak denediğim tarifi biz ailecek beğendik. O nedenle sizinle de paylaşalım istedik.















Malzemeler:
1 paket (500 g) brokoli
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
100 g beyaz peynir
100 ml krema
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 tutam nane
1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı
Brokoliler haşlanır.
Havuç ve patatesler rendelenir.
Soğanlar yemeklik doğranır.Tencerede zeytinyağ ile birlikte bir miktar kavrulur.
Soğanların rengi değişmeye başlayınca rendelenmiş havuç ve patatesler ve 1 çay kaşığı tuz tencereye ilave edilir. Tüm malzemeler biraz kızarıp kavrulana kadar arada karıştırarak pişirilir.
Bir borcama pişen karışım yayılır. Üzerine haşlanmış brokoliler dizilir.
Küçük bir kapta beyaz peynir, krema, 1 çay kaşığı tuz, nane ve karabiber eklenerek karıştırılır.
Brokolilerin üzerine hazırlanan karışım dökülerek 200 derece fırına verilir.
Üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder