Deneme

3 Kasım 2010 Çarşamba

Üzümlü Bademli Fındıklı Kek


Arada oğlum da yesin diye kekler yapıyorum. O vakit evde ne varsa ona göre oluşan bir şu'lu bu'lu kek çıkıveriyor ortaya. Bu kek de yine onlardan biri. Ara öğünlerde atıştırmalık olarak yemeyi çok seviyor. Biz de kenarından ortakçı olmuyor değiliz :)
Tarifimiz yine çok basit. Kat, karıştır, dök, pişir felsefesine dayanıyor. Bu felsefe de kime ait demeyin. Şimdi uydurdum.

Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
vanilya, kabartma tozu
Badem, fındık, kuru üzüm

Yapılışı:
Kuru malzemelerimiz un, vanilya, kabartma tozu, badem, fındık ve kuru üzüm bir kapta karıştırılır. Diğer kapta tüm sıvı malzemeler mikser yardımıyla çırpılır. Kuru malzemeler ile sıvı malzemeler birleştirilir. Birbirine iyice karışana kadar bir kaşık yardımıyla karıştırılır. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder