Deneme

5 Kasım 2010 Cuma

Karnabahar Graten

Sonbaharla birlikte karnabahar pazarlarda, marketlerde daha fazla görünür oldu. Biz de evimizde karnabahar mevsimini başlatalım dedik ve ilk karnabahar tarifimiz böylece sizlerle.

Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 yemek kaşığı kuru nane

Yapılışı:
Karnabahar tuzlu suda 15-20 dakika kadar haşlanır. Biz sebzeleri daha diri sevdiğimiz için 10 dakika kadar haşladım. Biraz sert oldu karnabaharlarımız. Süreyi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.
Bir kapta zeytinyağı, un ve baharatları karıştırıp çiçek çiçek ayırdığımız haşlanmış karnıbaharlarımızı bu karışıma bulayarak yağlanmış tepsimize diziyoruz. 200 derece fırına atıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Arzu ederseniz fırından almadan 10 dakika önce üzerine kaşar rendeleyebilir, ya da fırından çıktıktan sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ gezdirerek de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder