Deneme

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Güveçte Etli Patlıcan


Bugün kardeşimin isteği üzerine etli patlıcan yapmaya karar verdik. Bana çok yardımcı oldu sağolsun. Yemeğin büyük kısmını o yaptı diyebilirm. Gelelim yemeğin tarifine.
Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet domates
6 7 adet biber
2 yemek kaşığı salça
1 bardak su
tuz, biber

Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur 1 cm kalınlığında doğranır. Kızartılır.
Patatesler de soyularak halka halka doğranır ve kızartılır. Soğan ve biber incecik doğranır. Domates rendelenir.
Etler tencerede suyunu çekecek şekilde pişirilir. Zeytinyağı soğan ve biberle kavrulmaya bırakılır. Soğanlar öldükten sonra domatesler eklenerek 5 dakika kaynatılır. Ardından kızaran patates ve patlıcan güvece yerleştirilir. Üzerine etli karışım eklenir. 1 bardak su kaynatılır. İçinde salça eritilr. Tuz, biber ilave edilir. Güvecin üzerine dökülerek pişmesi için fırına koyulur. 25 30 dk kadar 180 derece fırında pişirilir. Üzerine maydanoz koyabilirsiniz. Bende yoktu o yüzden koyamadım. Afiyet olsun.
Aslında bu tarif kızartmadan yapılsa da lezzetli olurdu. Hem çok daha sağlıklı. Bİr sonraki denememde kızartmadan yapacağım inşallah. Sağlıkla kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder