Deneme

22 Temmuz 2010 Perşembe

Mini Bahçemiz

Anne domatesleri :)

Çocukken geniş bahçeli bir evimiz vardı. Ağaçlarından meyve topladığımız. Etrafında oyunlar oynadığımız, neredeyse hayal dünyamız kadar geniş bir bahçe. Pek çok sebze meyveyi dalından yeme imkanı o kadar güzeldi ki. Şimdilerde bakıyorum da artık bu imkan bizim için lüks olmuş. Yaz aylarında özellikle annem bahçeden fasulye toplar, yemeğini yapardı. Yanında da yine bahçe mahsulu domates, salatalık, soğandan bir çoban salata. Ne keyifli sofralarmış onlar.

Annemin domates çiçekleri

Annem bahçe düşkünü bir insan olunca şimdilerde bahçesi olmasa da terasını bitkilerle doldurmuş durumda. Ben de annem gibi bahçe düşkünü bir insanım. Zaman kısıtlılığımı bu günlerde aştığım için bu sene en azından balkonumda domates yetiştirmeye karar verdim. Annemle birlikte bir mini bahçe yaptık kendimize. Bu fotoğraflar hep annemin teras bahçesinden. En kısa zamanda ben de balkon bahçemden fotoğraflar ekleyeceğim inşallah.

Bu da annemin biber çiçekleri

2 yorum:

  1. Çok hoş...emeğiniz bereketle ödüllendirilsin inşaAllah :) Bahçeden saksıya öykü oldu halimiz..buna da şükür..

    YanıtlaSil
  2. Allah razı olsun. Azına bereket diyeceğiz artık. Maksat yemekten çok hissetmek. Topraktan yeşerişe, bir tohumdan çıkana şahit olabilmek. Bizler kısa da olsa şahit olduk şükür. Umarım oğlumun da böyle bir şansı olur.

    YanıtlaSil